Max Verstappen: 'Tijd in de pits was uit voorzorg'

De derde testdag waarop Max Verstappen in actie kwam in de RB15 verliep niet zo gestroomlijnd als gehoopt. De Limburger stond een paar uur in de pits met problemen. Gelukkig was er niets ernstigs aan de hand en was het allemaal uit voorzorg.

Gisteren bleef het echte racen uit voor Max Verstappen. Hij kwam een keer tot stilstand aan het einde van de pitstraat en spinde een keer. In beide gevallen rolde de Limburger naar de pits om daar de RB15 onder handen te laten nemen. Vanzelfsprekend gingen er gelijk geruchten die beweerden dat er nu toch echt problemen met de Honda-krachtbron zijn, maar daar is volgens Verstappen niets van waar. Aan het einde van de dag stond hij de pers even te woord.

"Er was niets aan de hand met de motor. Maar er zijn altijd dingen die je even wilt checken voordat ze onder het rijden kapot kunnen gaan. We wilden nu dus kijken of er niets aan de hand was met de versnellingsbak. Het was allemaal uit voorzorg, al kost dat natuurlijk wel wat tijd," vertelt Max tegen Motorsport.

Dat de eerste testdag van de tweede testweek niet geheel volgens plan verliep deert de Limburger niet echt. Hij blijft onverminderd positief en relativeert het geheel makkelijk. Hij kon dan ook weer 128 rondes op de klok zetten. "Het was geen perfecte dag, maar nog wel steeds een goede dag. We hadden natuurlijk nog wat meer rondjes kunnen rijden, maar we zitten in ieder geval op de goede weg. Bovendien ben ik vooral weer blij met meer dan honderd afgelegde rondjes."

Het optimisme is bij Ferrari waarschijnlijk wel iets weggezakt. Aan het begin van de middag parkeerde Sebastian Vettel zijn bolide in de bandenstapel bij bocht drie. De auto werd geborgen en is de rest van de dag niet meer gezien. Charles Leclerc mocht aan het einde van de dag nog een installatieronde doen, maar voor de fans van Ferrari viel er gisteren dus weinig te zien.

Over de verhoudingen in de top gaan ook nog veel speculaties. We weten ondertussen dat Red Bull denkt dat het net achter de favoriet Ferrari ligt, maar bij Ferrari weten ze dat nog niet zo zeker. "De basis bij ons is zeer goed. Red Bull ziet er ook zeer sterk, constant en betrouwbaar uit. En Mercedes? Lastig te beoordelen. Sommige runs zijn goed, andere weer niet," vertelt Vettel aan de Telegraaf.

En daarmee heeft hij een punt, want tijdens de tests laat geen enkel team het achterste van de tong zien. De tijden die gereden worden zeggen helemaal niets omdat de auto's niet op de limiet gereden worden en ook nog eens telkens anders ingesteld zijn. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat de verdacht langzame tijden van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas als misleiding dienen en dat ze iedereen van de baan rijden in Melbourne.