Vettel crashte door onvrijwillige rim job

Sebastian Vettel bracht zijn testsessie gisterochtend tot een abrupt einde, door de neus van zijn Ferrari SF90 behoorlijk hard in de boarding te klappen. Vandaag onthult het team waarom: het was een 'rim issue'.

U kon het gisteren al lezen in onze middag-roundup: Vettel kon na 40 rondjes zijn stuurpositie verwisselen voor die op de passagiersstoel van de vrachtwagen, na een oopsie in de bandenstapel. Leclerc deed helemaal aan het einde van de dag nog een rondje voor de vorm, maar echt productief was de woensdag niet voor de Scuderia.

Uiteraard rijdt een viervoudig champ zijn auto niet zomaar - baf - rechtdoor van de baan, daar is meer aan de hand. Ferrari verklaart vandaag dat een van de velgen van de bolide enkele seconden voor de crash beschadigd raakte door een botsing met een 'foreign object'. Dikke pech voor Vettel, die tijdens de vrije training van de een-na-laatste race van het vorig seizoen ook al te maken kreeg met een mysterieus object tussen zijn benen. Voor Seb betekende het dat hij gisteren iets eerder met de beentjes omhoog kon. Vandaag is het Leclerc die in actie komt voor Ferrari.