Laatste Formule 1-testweek eindigt voor Red Bull in mineur

Wat zeer positief en productief begon, is voor Red Bull Racing moeizaam geëindigd. Max Verstappen reed vandaag 29 rondes, maar kwam de hele middag niet in actie door een probleem met de versnellingsbak.

De tweede testweek is niet helemaal geworden wat Red Bull ervan gehoopt had. De eerste twee dagen verliepen nog vlekkeloos, met 136 rondjes voor Gasly en 128 voor Max Verstappen, maar Gasly's crash op dag 3 luidde het begin van het einde in. De achterkant van de RB15 werd compleet aan gort gereden, maar het team wist de auto gedurende de nacht op te lappen. Er werd zelfs zo goed gewerkt dat Max om 09:37 al voor zijn eerste rondjes kon gaan. Het werden er 29, en daar kwam in de middag niets bij, door een bak-issue.

We hopen dat Red Bull Racing desondanks voldoende data heeft kunnen vergaren. Het viel ons overigens wel op dat het team bijna uitsluitend op de C3-compound reed, ook vandaag weer. De ervaring met het andere rubber zal dus in de vrije trainingen opgedaan moeten worden. Hoe het ook zij: iedereen is nu klaar, over 13 dagen begint het seizoen 2019 officieel, in Melbourne. Dan zullen we zien hoe de kaarten écht geschud zijn.