Mercedes-AMG GT R Roadster: 585 pk onder de kap

De zomer staat om de hoek te gluren en dus is het weer tijd dat automerken met cabrio's beginnen te strooien. Mercedes-AMG pakt het gelijk goed aan en komt met de Mercedes-AMG GT R Roadster waarvan er maar 750 gemaakt worden.

Het is alweer bijna drie jaar geleden toen Mercedes-AMG ons de echte opvolger van de SLS AMG gaf: De AMG GT R. Het was een groen gevaarte dat als taak had om de Nürburgring te verslinden. Iets wat prima te doen was met 585 pk uit een biturbo vierliter V8, een topsnelheid van 320 km/u en het feit dat een sprintje van 0-100 km/u maar 3,6 seconden in beslag nam. Maar omdat het zo'n hardcore versie van de AMG GT was, zat het dak vast, want gewichtsbesparing en aerodynamica. Daar komen de heren (m/v) uit Affalterbach nu op terug. Het dak kan eraf.

Met de komst van de dakloze Mercedes-AMG GT R Roadster is er eigenlijk vrijwel niets veranderd aan het hele concept van de GT R. De cijfers zijn namelijk vrijwel hetzelfde gebleven. De topsnelheid ligt iets lager, en hij heeft wat kleine modificaties aan het exterieur waardoor de lucht wat soepeler om de auto glijdt, maar dat was het wel. 

Met het oog op gewichtsbesparing heeft AMG ervoor gekozen om de dakconstructie van drie metalen te maken: aluminium, magnesium en staal. Daar overheen is een kap getrokken van drie lagen stof. Maar zoals met vele cabrio's (niet die van McLaren) is de auto toch wat zwaarder dan de 'normale' GT R. Afhankelijk van de gekozen opties scheelt het tussen de 81 en 156 kilogram.

Voor de rest weten we dat er in totaal 750 exemplaren uit de fabriek zullen rollen, maar tegen welke prijs en wanneer laat Mercedes later weten. Hopelijk op tijd voor de zomer, want we hebben wel zin in een dakloos ritje.