Elon Musk belooft nieuwe Tesla over tien dagen

Ze hebben de productie van de Model 3 nog maar net een beetje onder controle of het is alweer tijd voor een nieuwe uitdaging: de Model Y. De nieuwe elektromobiel wordt binnen twee weken aangekondigd.

Elon Musk houdt ervan zichzelf in de nesten te werken. Als hij geen problemen zoekt met de SEC, lanceert hij wel moeilijke projecten de ruimte in, of geeft hij ineens duizenden euro's korting op nieuwe auto's. Als hij het dan allemaal weer een beetje op een rijtje heeft, is het tijd voor een nieuw probleem: nieuwe modellen. 

In het wonderlijke PR-spel van de autowereld is het tegenwoordig bon-ton om aan te kondigen dat je iets gaat aankondigen. Waarom je dat niet gewoon zou doen op het moment dat je de echte aankondiging doet, is ons een raadsel. Het is nu wachten op de aankondiging van de datum waarop je de aankondiging bekend gaat maken.

Maar goed, we dwalen ernstig af van hetgeen Elon Musk vannacht de wereld in slingerde:

Het was al bekend dat de Model Y de "Model X van de Model 3" zou gaan worden. Aangezien Elon Musk zelf helemaal niet tevreden is over het uiterlijk van de Model X, is het wel interessant om te zien wat de ontwerpers voor de Model Y hebben bedacht.

De informatie dat hij 10% groter en daarmee ook 10% duurder is, is wel interessant, want het betekent dat de Model Y best een interessante aanbieding kan worden zodra de 'goedkope' versie beschikbaar is.