Honda past Red Bull-motor aan voor Melbourne

Honda neemt de nieuwe samenwerking met Red Bull heel erg serieus. Zo serieus dat zelfs als er eigenlijk niets aan de hand is, ze toch aanpassingen doen om er zeker van te zijn dat er niets aan de hand is.

Tijdens de twee testweken beleefde Red Bull bijzonder weinig problemen met de nieuwe Honda-motor, en als er problemen mee waren, dan had een Fransman er iets mee te maken. Desalniettemin maakten de motorbouwers zich wel een beetje zorgen om hun prima presterende blok. Niet omdat ze niet achter hun product stonden, maar omdat hij iets te krap verpakt was in Max Verstappens nieuwe bolide. Om toekomstige problemen daarmee voor te zijn komt Honda voor Melbourne met een nieuwe verpakking.

"Er is geen serieus probleem met de huidige manier waarop de motor is geïnstalleerd, maar er zijn wel een paar punten van zorg als gevolg van de krappe verpakking [van de door Adrian Newey vormgegeven RB15]. De vorm is een klein beetje te agressief geweest, dus die moeten we iets gaan aanpassen. Het is niet iets waar we ons grote zorgen over maken." laat Toyoharu Tanabe, technisch directeur van Honda, aan Motorsport weten.

Om de zenuwen iets te verzachten paste Honda tijdens de testweken ook al kleine dingen aan, maar de permanente oplossing komt uit de fabriek in Japan. Volgens Tanabe is er helemaal niets om zorgen over te maken aangezien Red Bull prima met de huidige auto kan rijden in het geval dat de update te laat klaar is. 

Maar de technisch directeur laat tegelijk ook weten dat hij eigenlijk nooit tevreden is met de motor. "Natuurlijk hebben we een doel en we zullen tijdens het seizoen ook steeds een doel hebben. We zijn op het moment echter nog niet vol vertrouwen over onze prestaties. Er zijn nog steeds punten waar we aan moeten werken om onze concurrenten bij te halen." 

Volgens de Japanner is er ook nog het nodige te doen om sneller te worden dan de tegenstanders. Hij geeft toe dat het motorblok de afgelopen winter niet geheel nagelopen is op punten voor een mogelijke verbetering. "We hebben niet honderd procent van de onderdelen opnieuw bekeken, maar wel bijna alles. Vervolgens hebben we kleine aanpassingen gedaan voor het gewicht of de betrouwbaarheid. Bij de interne verbrandingsmotor hebben we gemikt op een grotere efficiëntie van de verbranding. En zo proberen we de motor stapsgewijs te verbeteren."