Bentley viert 100 jarig bestaan met Continental GT Number 9

Bentley viert dit jaar dat het 100 jaar bestaat en doet dat onder andere met een heel speciale editie van de Continental. De GT Number 9 verwijst naar de 4,5 liter 'Blower' die in 1930 aan Le Mans meedeed.

Als je als automaker een verjaardag viert, dan roept dat om een speciale editie. Bentley heeft daarvoor de hulp ingeroepen van hun Mulliner-afdeling. Deze gaat vanaf nu 100 exemplaren van de Bentley Continental GT Number 9 maken. Daarmee viert het merk niet alleen dat het 100 jaar oud is, maar eert het ook coureur Sir Henry 'Tim' Birkin, die in een 4,5 Litre 'Blower' racete in de 24 uur van Le Mans in 1930.

De verwijzing naar het oude racegeweld gebeurt op de nieuwe Continental GT doormiddel van een '9' die op de grille gedrukt is. Daarnaast draagt hij het typische 'racing green' dat destijds ook op de Blower gespoten was. In het interieur is dat groen ook te vinden, want het leder is daarin uitgevoerd. Daarnaast is het dashboard van aluminium dat is afgewerkt met een 'Engine Spin' en is er een British Jaeger-klok in het midden geplaatst. Leuk detail: elke auto heeft een stukje hout uit de stoel van de originele Le Mans racer.

En daar houdt het dan ook mee op. Technisch is de Continental namelijk helemaal hetzelfde als alle andere. Maar goed, je kunt je natuurlijk ook afvragen of de zesliter W12 die 635 pk en 900 Nm produceert, extra gekieteld hoeft te worden.

Prijzen en leverdata zijn nog niet genoemd, maar ga er maar vanuit dat Bentley een flink percentage op de prijs heeft gedaan voor deze speciale edities.