Volkswagen I.D. Buggy: elektrische fun-tweezitter

Tussen al het Lambogeweld en het serieuzere spul is er voor Volkswagen ook plek voor een beetje luchtigheid. De Duitsers onthullen een conceptige elektrobuggy om heel klimaatneutraal het strand mee om te ploegen. Zeg hallo tegen de I.D. Buggy.

In november van dit jaar gaat de productie van Volkswagens I.D-lijn van start. Voor die tijd kan het concern nog mooi een half jaartje leuke proefballonnetjes oplaten, over een paar jaar zien we wel wat er van overblijft. De I.D. Buggy is overduidelijk het nicheproduct van de elektrische lijn, gericht op de hippe stelletjes die aan een warme kust wonen.

Onder de carrosserie huist een 204 pk sterke elektromotor, die wordt gevoed door een 62 kWh-accupakket. Deze is even groot als die in de Seat el-Born, die deze dagen eveneens in de Genève staat. De iets meer dan 4 meter lange Buggy opereert volgens het less is more-principe: een dak of deuren ontbreken, want wie heeft dat nou nodig?

De I.D. BUGGY accelereert in 7,2 seconden van 0-100 km/u en zijn topsnelheid is begrensd op 160 km/u. De actieradius bedraagt 250 km volgens de nieuwe WLTP-norm. Dat is nice to know, maar het blijft een concept. Kan het bij u de handjes op elkaar krijgen voor een productieversie?