Pininfarina Battista, sexy hypercar met 1.900 pk

Het vermaarde Italiaanse designhuis Pininfarina heeft zojuist een bommetje gedropt, een heel stil bommetje welteverstaan. De Battista is een elektrische supercar die met zijn 1.900 pk meespeelt in de Rimac-categorie.

We haalden Rimac al even aan, omdat deze Pininfarina vergelijkbare vermogens haalt als producten van de Kroatische elektro-connaisseurs. Wie zich iets verder in de materie verdiept, weet waarom: het chassis, en de volledige aandrijflijn plus batterijen zijn van Rimac afkomstig. Dat betekent uiteraard niet dat Pininfarina niet zijn eigen stempel op de auto heeft gedrukt: ze zijn sterk in design, en dat toont iets unieks: een scherpe koets met vleugeldeuren - of: scissor doors - en een tweeledige actieve achtervleugel. De studio - die twee jaar geleden met Ferrari brak - gaat gelukkig op eigen benen door met moois maken. Maar dat wisten we al

De Battista - vernoemd naar de man die het designhuis in 1930 oprichtte - heeft een 120 kWh-accupakket, en moet in staat zijn de 0-100 binnen 2 seconden te doen. Mits de ondergrond vergevingsgezind is voor de vette Pirelli P-Zero's. De prijs? Een Chiron-tastische €2-2,5 miljoen. Dit is de Champions League van de elektrospeeltjes, dames en heren.