Skoda geeft Vision iV twee elektromotoren

De tijd van een enkele elektromotor is zooooo 2018, dat kan echt niet meer. Tesla doet stoer met de Model 3 Dual Motor, maar dat kan Skoda ook. Zoals de Tsjechische fabrikant demonstreert in de Vision iV.

Twee jaar geleden toonde Skoda enkele ruwe schetsen aan het publiek. Het ging toen nog om de elektrische Vision-E. Dit jaar zijn die schetsen uitgewerkt tot een conceptige Vision iV. Het model is hetzelfde, de aandrijving is wat vernieuwd. Dit studiemodel heeft namelijk vierwielaandrijving dankzij twee elektromotoren die samen goed zijn voor 306 pk.

De Vision iV is een opvallende verschijning, en dat bedoelen we positief. Hij heeft enkele aparte design features, want dat is verplicht bij een concept-auto. Zo is hij erg agressief vormgegeven en heeft hij 22 inch velgen die we op het productiemodel zeker niet terug gaan zien. De suicide-doors zien we daarentegen hopelijk wel terug. 

Voor de rest is de iV natuurlijk volgehangen met allerlei technische snufjes die nu nog niet werken, maar in de toekomst wellicht standaard zullen zijn. Zo kan deze auto praten met medeweggebruikers en infrastructuur waardoor eigenlijk alles veiliger en beter gaat. Ook kan hij hierdoor volledig autonoom door het verkeer bewegen.

Zoals gezegd gaat het hier nog om een studiemodel en is er geen peil op te trekken hoeveel we van deze auto in de toekomst terugzien. We hopen dat Skoda het design niet weggooit, want dat ziet er fijn uit.