Allez les bleus! Livebeelden Bugatti Chiron Sport '110 ans'

Bugatti bestaat 110 jaar, en viert dat door flink te dwepen met de Franse heritage. Het merk brengt een gelimiteerde Chiron Sport met geel hesje enorme Franse driekleur op de achterspoiler, en nog wat andere attributen vol Franse grandeur.

Naast de enorme in your face witte Franse vlag op de taartschep heeft de Chiron Sport iets subtielere accenten op de vuldop en de spiegelkappen. Het model in Genève is voorzien van een two-tone kleiurenschema, met een mat Steel Blue aan de achterkant, en Steel Blue Carbon for op het naakte carbon aan de voorzijde. De wielen zijn matzwart, met hierin reklauwen in - hoe kan het ook anders - blauw.

In het interieur gaat de driekleur verder op prachtige blauwe stoelen (eveneens two-tone), voorzien van een enurjm 110 ans-logo. Het glazen Sky View-dak is hier standaard. Bugatti maakt 20 exemplaren van deze fuif-Chiron, de prijs is als altijd irrelevant. Maar laten we 'm eens op 3 miljoen euro vastprikken.

Uiteraard is dit speciaaltje slechts een opwarmer voor het ware klapstuk van Bugatti, de reïncarnatie van de Type 57SC Atlantic met de anticlimactische naam La Voiture Noire. Bijna even erg als de LaFerrari.