Talentenfabriek Nederlandse racesport heet voortaan TeamNL

Nederland heeft met Max Verstappen momenteel een topcoureur in de Formule 1, maar achter de schermen wordt ook nieuw talent opgeleid. Het topsportprogramma - dat door Giedo van der Garde gecoacht wordt - heet voortaan TeamNL.

Sinds 2000 heeft KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF) al haar talentontwikkeling- en topsportactiviteiten ondergebracht in de stichting KNAF Talent First, afgekort KTF. Deze bestaat inmiddels uit drie categorieën: karting, autorensport en rally, en heeft in het verleden coureurs als Giedo van der Garde, Ho Pin Tung, en Kevin Abbring opgeleverd. 

In lijn met NOC*NSF en andere sportbonden gaat KTF gebruik maken van de naam TeamNL, dat momenteel vijf coureurs in het programma heeft: Indy Lights-coureur Rinus van Kalmthout (18), die momenteel overwinning aan overwinning rijgt in de F3 Asian Winter Series, GP3-coureur Richard Verschoor (18), Glenn van Berlo (17) en Tijmen van der Helm (15), die in de Formule 4 debuteren. De 15-jarige Kas Haverkort tot slot is de enige Nederlandse troef in het karten.