Hispano Suiza Carmen is een 1.018 pk sterke retro elektrobak

Er zijn twee Hispano Suizas in deze wereld. Een die zweert bij de V10 van Lamborghini en een die liever voor elektromotoren kiest. Die laatste toont nu de Carmen, een retro racer met meer dan 1.000 pk.

Als u fan van het stokoude merk Hispano Suiza bent, dan heeft u geluk, want u kunt kiezen uit twee nieuwe voertuigen van twee fabrikanten met dezelfde naam. Bent u meer van het verbranden van dode dinosaurussen, dan kunt u terecht bij de Duitsers die de naam Hispano Suiza claimden. Zij kwamen onlangs met de voetgangerprikker Manguari HS1 GTC. Voor de liefhebbers van het elektrosap hebben we de Spanjaarden wat mooi gemaakt: de Carmen.

Deze elektrische auto is geïnspireerd op Hispano Suiza H6C Dubonnet Xenia uit 1938, en ziet er daarom ook erg retro uit. Maar alle verwijzingen naar het oude stoppen daar, want de aandrijving kan niet moderner. Deze bestaat uit twee elektromotoren die elk een achterwiel aandrijven en van stroom worden voorzien door een 80 kWh accupakket. Daarmee ramt de Carmen zich binnen drie seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en ligt de topsnelheid op 250 km/u. 

Hispano Suiza is ondertussen bezig met een nog krachtigere variant van hun retromobiel. Deze krijgt een 105 kWh accupakket mee waardoor het bereik wordt opgekrikt naar 400 km (gebaseerd op de retro NEDC-cyclus). De Carmen blijft een redelijk unieke wagen, want Hispano maakt er maar vijftien van. Elk moet minimaal 1,5 miljoen euro opleveren en ergens in 2020 het open asfalt zien. Althans, zo is de theorie.