VIDEO. Mercedes rijdt G-Klasse over moeilijk steile damwand

Heeft u dat ook wel eens, dat u wakker wordt en denkt 'laat ik vandaag eens met mijn auto over een damwand rijden'? Mercedes-Benz kennelijk wel, getuige dit huzarenstukje met een G350d.

Voor de stunt - uitgevoerd in het kader van de nieuwe 'stronger than gravity'-campagne - werd de bijna 2,5 ton wegende rode G-Klasse op de 101 meter hoge Argentijnse Punta Negra dam-gezet. De Duitsers vermelden er niet de hellingshoek bij, maar 'ongezond groot' is waarschijnlijk een goede benadering van de realiteit.

Het kostte uiteindelijk 10 afgeschreven G-Klasses en 8 dode testrij...Nee, niet echt. We gaan ervan uit dat Mercedes' berekeningen on point waren, en alles naar wens verliep. Bovendien is de nieuwe G behoorlijk crashbestendig, maar toch rollen we er niet graag 100 meter aan (god) dam mee naar beneden. Aan de andere kant bekruipt ons het gevoel dat het ding de hele tijd in een harnas zat, dat weggeshopt is. Vanaf morgen verschijnen er allerlei making of-filmpjes op de sosjaalmediaas van Benz, maar de video en de foto's bevatten alles wat u nodig heeft.