David Beckham onder de indruk van Max Verstappens optreden tegen Ocon

Ja, het gesprek gaat nog steeds over het duwtje dat Max Verstappen een weekendje Formule E opleverde. De Limburger krijgt nu nog steeds bijval van bekende mensen. Deze keer uit onverwachte hoek: ex-voetballer David Beckham.

Na afloop van de Grand Prix van Brazilië van vorig jaar besloot Max Verstappen verhaal te halen bij Esteban Ocon die hem even daarvoor van de baan probeerde te kegelen. De duw ging de wereld over en maanden na het zetje zijn we er blijkbaar nog steeds niet over uitgepraat. Of tenminste, David Beckham begon erover tegenover Red Bull-teambaas Christian Horner.

"Ik kwam David Beckham voor Kerstmis tegen en hij zei tegen me hoe hij onder de indruk was van Max, dat hij voor zichzelf opkwam tegen de achterblijver [Esteban Ocon] die hem er in Brazilië afgooide. En dat hij zoveel vuur in zijn donder heeft, die passie zorgt juist voor steun en volgelingen volgens hem," vertelt Horner tegen Motorsport.

Die passie voor het racen is volgens Horner (net als Beckham met een Spice Girl getrouwd) alleen maar positief. Zeker nu de relatief onervaren Pierre Gasly het team versterkt. "Max heeft al veel ervaring, terwijl Pierre op een ander punt in zijn leerproces zit. Daarom zal Max de ontwikkeling leiden en veel verantwoordelijkheid dragen. Hij bevindt zich nu op het toppunt, tussen de allerbesten. Hij versloeg Daniel Ricciardo vorig jaar in de kwalificaties met 15-5, terwijl Daniel zeker geen slapjanus is. Max heeft een onwrikbare vastberadenheid om te slagen en is enorm gedreven."