Max Verstappen: 'betere auto maakt het voor mij makkelijker'

Volgens Max Verstappen moest Red Bull vorig jaar voor elke milliseconde vechten. Dit jaar moet dat iets minder zijn, want de auto is stukken beter. "Met een betere auto word je zelf een betere en andere coureur."

Met de eerste race van het Formule 1-seizoen nog maar negen dagen van ons verwijderd, begint het spannend te worden, want we gaan in Melbourne zien wie wat in huis heeft. Dan weten we eindelijk waar Max Verstappen in zijn nieuwe RB15 echt staat. Hoe dan ook, Max beweert dat hij met het verbeterde Honda-Red Bull-pakket sowieso beter gaat worden.

"Als je zo’n goede wagen hebt, hoef je niet altijd honderd procent te gaan in elke race of kwalificatie. De fouten komen dan ook veel minder vaak voor. Afgelopen jaar vochten we letterlijk voor elke honderdste van een seconde om degenen met een beter pakket te verslaan. Dan komt het natuurlijk sneller voor dat je gaat glijden en een spin maakt. Met een betere auto word je zelf een betere en andere coureur, want je hoeft minder risico te nemen," vertelt hij aan Motorsport.

Na de uitspraak van de Limburger werd er natuurlijk gelijk gekeken naar het eerste jaar van Lewis Hamilton. Daarin werd de Brit gelijk bijna wereldkampioen, maar dat was vooral te danken aan de McLaren waarin hij op dat moment reed. "Was Lewis toen al klaar om te vechten voor de titel? Ik denk dat hij dacht van niet, maar hij was het wel vanwege zijn extreem goede auto. Je weet nooit wanneer je er klaar voor bent, want de verschillen tussen de F1-wagens zijn zo groot. Ik ben er zeker van dat ik de strijd kan aangaan met Lewis of Sebastian, maar je moet over het juiste materiaal beschikken."