Vrouwendag! Deze 7 auto's zijn geknipt voor de dames

De achtste maart is een datum die in ons geheugen gegrift staat: internationale vrouwendag. Op deze dag doen we....ja, wat eigenlijk? Geen idee, maar hier heeft u zeven ideale vrouwenauto's vanaf de Autosalon in Genève.

Omdat auto's voor vrouwen vaak vooral praktisch moeten zijn, en busjes zijn erg praktisch. Daarnaast is dit busjesconcept ook nog eens volledig elektrisch, en wat lief is voor het milieu doet het vaak goed bij de famkes

Lekker de haartjes laten wapperen in een volledig elektrische no-nonsense buggy. Ideaal voor de actieve vrouw in Californië. In Purmerend zouden we het niet aanraden, dan kom je er als een ijslolly uit na een ritje over de A7. 

Het praktische van een Fiat Panda gecombineerd met de hipheid van een Fiat 500, op een stand die pijn doet aan je netvlies. Je kunt helemaal los met dakjes, wrapjes en wieltjes, en bovendien is het ding lekker compact, dus praktisch in de grote stad. 

'Snoezig' is een label dat van toepassing is op deze kleine elektrische Honda. Hij is klein, strak, elektrisch, en zit vol schermen. Trekt kennelijk ook kale mannen aan.

Omdat de ladies heus niet alleen truttenschuddertjes willen rijden, hebben we hier iets voor de vrouw-met-geld: exclusief, Italiaans, sensueel gevormd en met bijna 1.000 pk zeer krachtig.

De Clio heeft het altijd goed gedaan bij vrouwen van allerhande pluimage, en nu is er een geheel nieuwe generatie. Die mag dus niet ontbreken.

Eerlijk is eerlijk, we kozen deze auto alleen omdat Maggie Q in een van de Mission: Impossibles de voorganger van de Huracán - de Gallardo - door het Vaticaan reed (en deed ontploffen). Het stond d'r goed, net zoals een Huracán EVO Spyder dat zou doen.

Daarnaast zouden we ook Volvo's nomineren, aangezien dat merk iedereen op kantoor in Zweden een voorbips heeft aangenaaid met een suffe snelheidsbegrenzer, maar Volvo houdt niet meer zo van autoshows en deed een pull-out voor Genève. Wel was Polestar aanwezig, dat dan weer niet zijn auto's begrenst. Snapt u het nog?

Mocht u nog meer damesmateriaal in Genève hebben gespot, deponeer uw suggesties in de reaguurselen.