Bugatti Baby II is snelste kinderkar ooit

Het is feest bij Bugatti. De autobouwer viert zijn 110-jarig bestaan en komt daarom met een cadeautje voor de (volwassen) kinderen. Het merk bouwt de Baby II, de idiootste kinderkar die u ooit gezien heeft.

Als bouwer van de snelste en duurste wagens ter wereld, kan je natuurlijk niet zomaar een trapauto voor de kids bouwen. Het kan wel, maar het past niet en daarom heeft Bugatti voor de Baby II alles gedaan wat je zou verwachten van het merk. De auto voor kinderen heeft bijvoorbeeld zelfs een 'Speed Key' die ook bij de Chiron geleverd wordt.

De Baby II is gebaseerd op de originele Baby die Etore Bugatti ooit voor zijn zoon bouwde. Het autootje was toen een op halve schaal nagemaakte Type 35 met een elektromotor die de achterwielen aandreef. Van het autootje werden er later vijfhonderd geproduceerd en verkocht. Maar nu, anno 2019, pakt Bugatti het iets luxueuzer aan. Het bouwt wederom 500 op schaal nagemaakte Type 35's, maar deze vallen nu iets groter uit. De Baby II is namelijk op een schaal van 2/3 nagemaakt. Dat betekent dat hij niet alleen geschikt is voor kinderen, maar ook voor de vaders van die kinderen.

De kleine Type 35 krijgt drie rijmodi mee: de 'child mode' limiteert de elektromotor op de achteras tot 1 kW en een maximale snelheid van 20 km/u. De 'adult mode' schroeft die limieten op to 4 kW en 45 km/u en de speed freaks moeten de 'Speed Key' in het contact duwen. Daarmee wordt het volle vermogen van 10 kW losgelaten en wordt het snelheidslimiet uitgeschakeld. Wat de maximale snelheid van de Baby II is mag de eigenaar zelf uitzoeken, want die communiceert Bugatti niet. Het is ook wel fijn om te weten dat achter elke velg een rem geplaatst is.

Net zoals bij de echte auto's die het merk verkoopt, wordt er nergens beknibbeld op luxe voor de berijder. Het interieur van de kinderkar is afgewerkt met een authentiek aluminium dashboard, een op schaal nagemaakt houten stuur en een leren stoel. Daarnaast kan de elektrische Bugatti geleverd worden in verschillende kleuren en zit er het echte Bugatti-logo van 50 gram zilver op de grille. Oh, en natuurlijk plaatste de autofabrikant nog wat plaques waarop staat dat het om een speciale 1 of 500 Baby II's gaat.

Voor de iets minder rijken onder ons is het wellicht de goedkoopste manier om een nieuwe Bugatti voor de deur te zetten. De Baby II kost namelijk een zeer onredelijke dertigduizend euro waar nog belastingen en de bezorgkosten bijkomen. Levering start in de tweede helft van dit jaar.