Tesla verhoogt ook prijzen van Autopilot

Tesla is compleet de kwijt weg als het aankomt op de prijzen van de auto's, de opties en het opladen van dit alles. De prijzen verschillen bijna per dag. Nu laat Elon Musk weten dat ook de optionele Autopilotpakketten in prijs zullen stijgen. 

Blijkbaar gebruiken ze bij Tesla hetzelfde merk rekenmachines als bij de rekenkamer van de Nederlandse overheid. Er komt blijkbaar nooit een betrouwbaar cijfer uitrollen en er moet achteraf altijd bijgesteld worden. Het begon met het omhoog gooien van de stroomprijs bij Superchargers, die later toch weer omlaag ging omdat mensen begonnen te klagen. Daarna werden alle auto's goedkoper, maar toch weer duurder (klaagden mensen ook om, maar daar luisterde Tesla niet naar). En nu gaan de prijzen van de Autopilotpakketten weer omhoog terwijl deze onlangs verlaagd werden. In dit geval ook omdat mensen klagen.

Tesla-eigenaren blijken dus een slag mens dat snel klaagt over de maker van hun luxe elektrobak (en niet wil accepteren dat er risico's zitten aan het zijn van een early adopter). In dit geval is het ook wel een beetje een vreemde praktijk die Tesla erop nahield bij het aansmeren van die Autopilotpakketten. Zo werd bij de aankoop van een Tesla verteld dat de koper het de nieuwste upgrades beter nu alvast kon aanschaffen, want na levering kost dit duizenden dollars meer. Echter, de upgrades zijn er nog steeds niet en de pre-order-prijs werd niet hoger, maar juist lager. 

Het venijn zit hem erin dat Tesla de bestellers van de upgrades niet wilde compenseren. Zij betaalden eigenlijk teveel voor iets wat nog niet geleverd was, en dat schoot bij veel eigenaren in het verkeerde keelgat. Musk kreeg daarom de volle laag op Twitter en met resultaat. De prijzen van Autopilot gaan aankomende maandag weer omhoog naar het oude niveau. Elon Musk liet op Twitter weten dat het niet slim was was om de prijzen te verlagen.