'Lewis Hamilton mag records van Michael Schumacher afpakken'

Ralf Schumacher, broer van Formule 1-legende Michael Schumacher, laat weten dat hij het Lewis Hamilton gunt om de records van Michael te breken. Het doet geen afbreuk aan de prestaties van de zevenvoudig wereldkampioen.

Lewis Hamilton heeft al vaker aangegeven dat hij het niet erg zou vinden om de records van Michael Schumacher te verpulveren en daarmee zichzelf tot legende van de sport te verheffen. Of de Britse coureur dit voor elkaar kan krijgen is nog maar de vraag, maar hij heeft in ieder geval de zegen van de broer van Michael. 

Ralf denkt dat als Hamilton de records van zijn broer verbreekt, dit geen enkele afbreuk doet aan de status van Michael als legende. "Wat Michael heeft gepresteerd, was buitengewoon en zal altijd uitzonderlijk blijven. Zelfs als hij die records pakt, dan zal dat niets aan de zaak veranderen. Het gaat om een andere tijd, met andere kansen."

Hoewel de Duitser Hamilton de records dus gunt, ziet hij het de Brit nog niet zomaar doen. Hamilton zou nog twee titels binnen moeten harken om naast Schumi te staan en er daarna nog een moeten pakken om beter te zijn. Alleen gezien z'n leeftijd wordt dat al spannend, en daarnaast liggen er nog twee grote gevaren op de loer: "Hij moet het eerst nog maar even doen. Twee titels, dat is nog een lange weg te gaan. Dit is zeker het geval als Ferrari van goede start gaat en Red Bull er misschien ook nog eens bijkomt. Maar de Brit weet dat er een kans is, ook al weet Lewis dat hij dit niet voor eeuwig zal doen, dus hij zal alles op alles zetten om de records te pakken."