McLaren gooit peuken uit Formule 1-auto

Nadat Ferrari uit angst voor de Australische overheid de (eigenlijk niet, maar stiekem wel) tabaksreclame van de auto verwijderde, gooit McLaren nu ook de peukensponsor van de MCL34. Het begint kennelijk toch teveel te... schroeien

Reclame voor ongezonde kankerstaafjes mag al jaren niet meer in de Formule 1, maar van de verslaving aan geld blijken bepaalde teams maar moeilijk af te kicken. Ferrari zoog stiekem toch weer aan de staven van Phillip Morris en plakte Mission Winnow op de auto's. Een merk dat volgens beide partijen helemaal niets met tabak te maken heeft, want het wil de wereld helpen beter te maken. Iets wat roken niet bepaald doet. Maar waar rook is, is vuur en daarom durfde Ferrari het toch niet aan om de sponsoring op de auto te plakken voor de GP van Australië. En als Ferrari stopt met het niet, maar toch wel promoten van tabak, dan kan je als McLaren niet achterblijven natuurlijk. De Britten hebben daarom ook alle BAT-sponsoring afgeplakt met nicotinepleisters van de auto's verwijderd.

Met het verwijderen van alle sponsoring geven beide teams nu eigenlijk openlijk toe dat Mission Winnow en A Better Tomorrow wel degelijk tabaksreclame zijn. Als het er echt niets mee te maken had, dan zouden de teams vol vertrouwen de merknamen op de auto's kunnen laten zitten. Maar als volleerde verslaafden geven de teams natuurlijk niet toe dat ze iets doen wat eigenlijk niet mag. McLaren-baas Zak Brown ontkent: "Our partnership's one that is technology based with their newer generation products. We don't have any relationship with the tobacco side of the business."

Beide teams kunnen waarschijnlijk stoppen met de sponsordeals wanneer ze willen, maar zien er het nut niet van in. Ze doen het immers alleen maar tijdens races, en voor de rest niet. Het stoppen van de sponsoring is overigens niet van lange duur. De logo's van de tabaksboeren komen gewoon weer terug op de auto's in Bahrein.