BMW opent orders iX3 en onthult nieuwe details

Hoewel de productie pas in 2020 start, kunnen klanten vanaf vandaag intekenen op een volledig elektrische BMW iX3. Wie nu €1.500 aftikt heeft als eerste een elektrische BMW-SUV. Sorry...SAV.

De iX3, die door BMW steevast als 'SAV' wordt aangeduid (Sports Activity Vehicle, in plaats van Sports Utility Vehicle), zal worden geproduceerd in China. De joint venture BMW Brilliance Automotive schroeft 'm in Shenyang in elkaar. 

Het accupakket van de iX3 heeft een nettocapaciteit van meer dan 70 kWh. Dit geeft het aantal kWh aan dat daadwerkelijk voorhanden is, en dus niet een capaciteit zoals iedere andere fabrikant weergeeft, waar nog tig kilowattuur af gaat door overdrachts- en schakelverliezen (zo ligt de bruikbare capaciteit van de 90 kWh Jaguar I-Pace tussen de 80-85 kWh, en die van de 95 kWh Audi e-tron evenzo). Hulde voor BMW dat het deze aanpak kiest, ook als het er niet toe gedwongen wordt door een wetgever. In de WLTP-cyclus haalt de iX3 meer dan 400 kilometer.

De vijfde generatie van BMW's elektromotor heeft een vermogen van 'meer dan 200 kW' (272 pk). Laden gaat dankzij een nieuw ontwikkelde Charging Control Unit met snelheden tot 150 kW. Kortom: zet hem aan de Ionity-snellader en je hebt in een half uur een 80%-lading.