Max Verstappen dichtbij top in vrije trainingen Australië

De eerste vrije trainingen in Melbourne zijn vanochtend vroeg verreden. Mercedes was dominant, maar Red Bull kon redelijk goed bijblijven.

Lewis Hamilton klokte in beide sessies de snelste tijd. In VT1 lag de top 5 binnen drie tienden van een seconde, met zowel Mercedes, Ferrari als Red Bull vertegenwoordigd. Tijdens de tweede vrije training zette Mercedes extra het gas erop: Hamilton en Bottas waren soeverein acht tienden rapper dan de beide Red Bulls, die derde en vierde werden. In de tweede sessie werd Max Verstappen (#33) derde met 33 rondjes. Evenveel als iedereen in de top 3 reed.

Het tempo lag dit jaar hoger dan vorig jaar. De snelste tijd in VT1 en VT2 lag met 1:23.6 en 1:22.6 flink onder die van 2018. Vorig jaar werd 1:24.0 en 1:23.9 geklokt, ook toen in beide gevallen voor Lewis Hamilton. Valtteri Bottas had een spannend moment. De Fin, die vorig jaar in de kwalificatie zijn W09 aan stukken reed, miste vandaag ternauwernood de muur in Melbourne. Kimi Raikkonen was in beide sessies met zijn Alfa Romeo zesde, Williams reed als verwacht met een enorm gat tot de rest achteraan.