Junkyard Run: 50 oude barrels pesten GroenLinks op de Dam

Het klimaat staat meer dan ooit tevoren op de politieke agenda, dankzij de Rob Jettens en Greta Thunbergs. Er zijn ook mensen die vinden dat we een beetje (veel) aan het doorschieten zijn: zij organiseren as we speak een CO2-actie op de Dam. Beeld!

Wie begaan is met het milieu, heeft tegenwoordig zat mogelijkheden dit te manifesteren: meelopen in een klimaatmars, een warmtepomp in je huis, pleiten voor de klimaatdoelen van Parijs, pleiten voor het sluiten van moderne kolencentrales, en natuurlijk het vliegtuig laten staan. Een beter milieu begint bij jezelf, dus we moedigen mensen vooral aan hun steentje bij te dragen. Net zoals we mensen die menen dat we misschien een heel klein beetje hysterisch worden met onze milieu-ambities de ruimte geven.

De organisatoren van de Junkyard Run kunnen we vrij zeker onder de laatste groep scharen. Dit evenement, een soort Gumball maar dan met alleen stokoude barrels in plaats van Porsches en Lambo's, trapt af op de Dam, en dat is geen toeval. Onze hoofdstad neemt graag een leidende rol in alle progressieve plannen, dus ook de milieuplannen. Niet heel vreemd, aangezien GroenLinks er de grootste partij is, en 020 dolgraag pretendeert ahead of the curve te zijn.

Met Benzen en Jags van het zwaarste kaliber, en V8-Fords werd zojuist door de Grote Oproerkraaiers een plaagstootje teruggegeven aan Rutger Groot Wassink en de zijnen, "tegen de vertrutting en de overelektrificering". Dat zag er ongeveer als volgt uit: