Rolls-Royce Ghost racet over A10 met meest hilarische excuus ooit

Als je geld hebt voor een Rolls-Royce Ghost, dan is een beetje snelheidstax van flitscamera's niet erg. Alleen werd de overtreder in deze Ghost van de A10 geplukt. Om zijn excuus kon de politie wel lachen.

Vannacht omstreeks 02:30 werd de Amsterdamse Politie op de A10-Zuid ingehaald door een best opvallende verschijning. Een Rolls-Royce Ghost klapte met 200 km/u over het stuk asfalt. Iets wat de dienstdoende agenten niet door de beugel vonden kunnen. Hij werd daarom snel van de weg geplukt (vermoedelijk reed de politie in een Audi A6, want in een B-Klasse of een Touran hadden ze de overtreder niet bijgehouden). De 29-jarige bestuurder werd gevraagd waar de brand was, waarop hij antwoordde dat hij snel naar huis wilde, want hij had ruzie met z'n vriendin.

Nadat de heren (m/v) van de politie uitgelachen waren, slingerden ze de overtreder op de bon voor een overtreding van 85 kilometer te hard. Daarna kon hij ook gelijk zijn rijbewijs inleveren. Of zijn vriendin hem nog is komen ophalen, is helaas niet bekend.