Max Verstappen kon door Honda de aanval openen

Gisteren reed Max Verstappen zijn RB15 naar de derde plek. Daarvoor mag hij onder andere Honda bedanken, want dankzij de motorfabrikant kon hij de Mercedes van Lewis Hamilton bijhouden.

Max Verstappen wist de eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen met een goed resultaat af te sluiten. Hij mocht de derde plaats op het podium innemen. Iets dat niet alleen voor hem mooi was, maar ook voor Honda. De motorfabrikant stond voor het eerst sinds 2008 weer op het podium. 

"Over het algemeen ben ik best tevreden. Ik kon tenminste meekomen op het gebied van snelheid. We hebben goede stappen gemaakt, en er komt nog veel meer positiefs aan. En hoewel Valtteri Bottas nog ver voor me reed was het toch een goed resultaat. Desalniettemin hebben we nog een hoop werk te doen om te verbeteren," vertelde de Limburger aan Motorsport.

Verstappen eindigde 22,5 seconden achter Valtteri. Achter hem lag nog een gat van ongeveer 35 seconden voordat Sebastian Vettel met zijn Ferrari over de streep kwam. Iets wat Max zeker niet ontgaan was: "Als ik onze topsnelheden vergelijk met die van de andere teams ben ik zeer tevreden. Ik denk dat het Honda-motorblok erg goed en probleemloos presteerde. Nu is het nog even afwachten of we hiermee ook voor de titel kunnen strijden."

Het had niet veel gescheeld of Max had als tweede kunnen eindigen. Daarmee had hij het resultaat van Daniel Ricciardo in 2014 geëvenaard. De Australiër reed toen met een Renaultmotor in een Red Bull-auto naar die positie. Helaas was de race net iets te kort voor de Nederlander en kon hij Hamilton in de slotfase van de race niet meer pakken. Toch kijkt Verstappen er positief naar.

"Het kunnen vechten voor de tweede plek voelt al erg goed. Zeker na de vrije trainingen op vrijdag. We kregen het net niet voor elkaar, maar over het algemeen ben ik erg blij met mijn plaats op het podium. Daarnaast denk ik dat Honda goed van start gaat met hun eerste podium sinds het V6-tijdperk."