Mercedes ziet krachtige Honda-motor Red Bull als gevaar

Afgelopen weekend had Mercedes weinig om zich druk over te maken tijdens de Grand Prix van Australië. De coureurs kwamen als eerste en tweede over de streep, maar toch worden de Duitsers een beetje zenuwachtig van Max Verstappen en zijn nieuwe Honda-motor.

Na het machtsvertoon dat Mercedes afgelopen weekend neerzette, zou je denken dat teambaas Toto Wolff rustig achterover leunt. Het is niet alsof een team zijn zilverpijlen kan bijhouden. Tenzij er stukje bodemplaat afbreekt natuurlijk. Maar nadat Wolff de overwinning van Valtteri Bottas gevierd had, sloeg hij aan het analyseren en viel hem op dat Max Verstappen in zijn RB15 wel erg sterk was. De Limburger wist de Ferrari van Sebastian Vettel te pakken en het vuur aan de schenen van de wereldkampioen te leggen. Hij geeft alle eer voor deze prestatie overigens aan Honda.

"We hebben gezien hoe ze Sebastian Vettel konden verschalken in bocht 3. Dat vermogen was echt enorm. Ik vind het mooi om hen terug te zien aan de top, want het zijn goede in kundige mensen. In combinatie met Red Bull zullen ze zeker een bedreiging worden." vertelt Toto aan Motorsport.

Dankzij het toegenomen vermogen bij Red Bull denkt Toto zeker dat Max Verstappen kampioenskandidaat is dit jaar. "Met dit vermogen moet je zeker rekening met hen houden voor het kampioenschap." Al moet er dan nog wel een flink gat gedicht worden. Iets wat niet alleen bij Honda vandaan kan komen, maar ook bij de chassisbouwers van Red Bull. Daar valt volgens Helmut Marko nog flink wat te winnen omdat ze een mogelijk te kort aan vermogen wilden opvangen met de RB15. Dat deden ze door met minder downforce te rijden. Nu het duidelijk is dat dit niet hoeft kan Red Bull de downforce weer verhogen waardoor de auto beter gaat presteren.