Koenigsegg CCXR kust betonnen paal te hard in Mexico

De enige turquoise Koenigsegg CCXR op de planeet heeft onlangs zijn leven gegeven om zijn niet zo kundige bestuurder te redden. 

Doorgaans lijkt het erop dat vooral Ford Mustang-eigenaars moeite hebben om hun bolide onder controle te houden bij het maken van een bocht, maar in Mexico Stad bewees de bestuurder van 's werelds enigste turquoise Koenigsegg CCXR dat hij ook over weinig voertuigbeheersing beschikte. Hij klapte eerst op een betonnen paal waarna hij de supercar vakkundig in een betonnen stoeprand boorde.

Op het moment van de crash zat de vader van de eigenaar achter het stuur. Het is niet bekend of deze serieuze verwondingen had na het ongeluk, iets wat de auto zeker wel had. De complete rechtervoorkant is vernield. De ophanging van het rechtervoorwiel lijkt afgebroken en het lijkt erop dat er voorlopig niemand meer aan die kant kan instappen. De rechtervoordeur heeft een groot deel van de klap geabsorbeerd, iets waar hij niet voor gemaakt is.

We hebben helaas geen duidelijk beeld van de hele auto, dus kunnen we ook niet bepalen in hoeverre de Koenigsegg afgeschreven is. Als de schade beperkt blijft tot rechtsvoor is het waarschijnlijk wel te repareren door de heren (m/v) in Angelholm. 

Deze opvallende CCXR werd oorspronkelijk besteld door sjeik Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al-Thani, de Minister-president van Qatar. Hij zette hem enkele jaren geleden te koop. Hij verhuisde vervolgens naar Mexico waar de eigenaar zich nog niet openbaar heeft gemaakt, en nu waarschijnlijk ook nooit meer gaat doen.