Good guy Porsche hervat productie GT2 RS na scheepsbrand

Stelt u zich voor: u hebt als vermogende Braziliaan net het equivalent van een half miljoen euro stukgeslagen op een felbegeerde Porsche 911 GT2 RS, en hoort dat uw exemplaar de boottocht niet heeft overleefd. Balen, maar gelukkig komt er een herkansing.

Op 10 maart brandde het Italiaanse schip Grande America uit in de Golf van Biskaje, het stuk zee tussen Frankrijk en Spanje. Op het dek van het RoRo-schip (roll on - roll off) vatte een container vlam, waarna het vuur zich aan boord verspreidde. Porsche had 37 auto's aan boord, waaronder vier 911 GT2 RS-modellen. Ook Audi-klanten werden getroffen: er rijden nu ook enkele RS4 en RS5's ergens bij Spongebob en Squidward op de bodem van de zee. 

De 911 (991) GT2 RS is het 700 pk sterke huzarenstukje van de vorige generatie 911, en gebouwd in een oplage van slechts 1.000 stuks. De productie in Zuffenhausen is in februari 2019 afgerond, maar door de brand bereiken slechts 996 exemplaren hun eigenaar..... of toch niet? Tegenover Carscoops, dat de hand legde op de brief van Porsche Brazilië aan de ongelukkige klanten, hebben de Duitsers bevestigd de productie in april weer op te starten, en zo de laatste vier exemplaren te maken. Of ze ook van de gelegenheid gebruik maken om meteen maar wat extra exemplaren te maken is niet bekend, maar het is vanuit zakelijk oogpunt een aanlokkelijke gedachte. 

De klanten wier GT2 RS nu op de zeebodem ligt te roesten kunnen hun nieuwe exemplaar - ijs en weder dienende - in juli 2019 verwachten: "Porsche Brazil confirms that 37 of its new cars, in route from Hamburg, Germany to Santos, Brazil, were aboard the vessel Grande America that suffered a maritime incident near the coast of Brest, France, on March 12, 2019.

Among the fleet were four 911 GT2 RS units. In a special decision and to uphold its commitment to its valued Brazilian customers, Porsche has ensured that those units will be reproduced in the order in which they were originally confirmed."