Auto's en klokkies: Bugatti duikt in bed met Jacob & Co

Bugatti heeft een nieuw polsuurliefje, het in New York gevestigde Jacob & Co. Omdat ze in Molsheim niet aan veelwijverij doen, werd eerst het Zwitserse Parmigiani Fleurier - de partner sinds 2004 - buiten de deur gezet.

De nieuwe deal met Jacob & Co werd bezegeld in Zwitserland, op de horloge- en juwelenbeurs Baselworld. Bugatti-CEO Stephan Winkelmann schudde oprichter Jacob Arabo de hand, waarna een speciaal klokje voor bij de Chiron 110 ans (oplage: 20 stuks) werd onthuld. Deze Twin Turbo Furious Bugatti Edition komt er zelf in een oplage van 39 stuks: 18 in koolstofvezel, 18 in roségoud en 3 met diamanten. Op het wat drukke uurwerk prijkt centraal een Bugatti-logo en zien we onderin een 'brandstofmeter', zoals de power reserve-indicator van dit Tourbillon-uurwerk is gedoopt. De turquoise rand is een verwijzing naar de kleuraccenten die ook in de Chiron 110 ans een centrale rol spelen.

Een prijs wordt uiteraard niet genoemd, want over geld praat je niet, dat heb je gewoon. We zitten vrij veilig als we stellen dat dit uurwerk iets meer kost dan wat er bij de Kijkshop in de vitrines ligt lag. En voor wat de breuk met Parmigiani Fleurier aangaat?

[..]both brands will go separate ways in search of new business endeavors, but not without mutual respect and appreciation, proudly looking back on some of the highlights of Parmigiani Fleurier’s Bugatti line, and wishing each other the best of luck for the future.