Nederlandse designer bouwt Range Rover Coupe, omdat de Britten het vertikken

Hij werd door Jaguar Land Rover groots aangekondigd, maar stierf op de tekentafel om budgettaire redenen: nieuwe Range Rover SV Coupe. De in Londen woonachtige Niels van Roij vond dit zo jammer, dat hij besloot zijn eigen versie te maken.

De allereerste Range Rover was in de jaren '70 louter met twee deuren verkrijgbaar, pas later volgden de exemplaren met deuren voor de achterpassagiers. In een poging het verleden tot leven te wekken werd de Range Rover SV Coupé aangekondigd, maar deze stierf een stille dood.

Niels van Roij, eigenaar van de gelijknamige designstudio die de wereld verraste met een Tesla Model S Shooting Break/Brake/Breek heeft het nu op zich genomen om 100 exemplaren van de Range Rover om te timmeren tot tweedeurs-versies. Hij noemt zijn creatie de Adventum Coupe, aan de eerste exemplaren wordt al gebouwd. Afhankelijk van de specificatie kost een Adventum ergens tussen de 275 en 375 duizend Britse ponden, en van Roij en zijn werklieden komen pas in de benen wanneer u 50 duizend pond aanbetaalt. 

Anything is possible, from highly-polished woods, personalised tread plates, extraordinary one-off colour-coded leather hides in chic patterns to sophisticated handcrafted embroidery. Even Tweeds and exotic materials not normally found in the realm of automotive design can be applied by our team of craftspeople.