Honda: 'podiumplaats lost problemen niet op'

Afgelopen weekend reed Max Verstappen in de door Honda aangedreven RB15 naar de derde plek tijdens de Grand Prix van Australië. Leuk voor iedereen, maar Honda blijft er erg nuchter onder: 'het lost niets op.'

Sinds de terugkomst van Honda in de Formule 1 bij McLaren wisten de Japanners niet echt hoge ogen te gooien qua prestaties. McLaren stapte na een hoop ellende met de motorbouwer zelfs over naar Renault. Red Bull flikte dat kunstje andersom begin dit jaar en claimt dat het geen betere stap had kunnen zetten. Iets wat beide partijen ook bevestigde met de derde plaats van Verstappen afgelopen weekend. Maar ondanks dit heugelijke feit laat Honda weten dat die podiumplek niet direct alles goed maakt. Ze hebben nog een hoop te doen om op de plek aan te komen waar ze willen zijn.

"We're still pushing hard to build the best power unit on the grid," Honda said. "We know one trip to the podium doesn't mean years of struggles are resolved overnight," laat de motorbouwer via Twitter weten.

Honda heeft nog wat goed te maken als het aankomt op betrouwbaarheid. De heren (m/v) lieten de afgelopen jaren niet bepaald goede dingen zien, maar daar zijn ze zich ook terdege bewust van. Het is dan ook een van de belangrijkere onderdelen van de ontwikkeling van de motor. Zo kozen de Japanners er eerder al voor om geen geheel nieuwe motor te bouwen voor Red Bull, maar om de bestaande V6 verder door te ontwikkelen. Er was immers al veel meer kennis opgebouwd over dit blok.

"We're hard at work trying to make sure performance gains can be matched with reliability." In het kader van doorontwikkeling is het ook handig voor iedereen dat Pierre Gasly bij Red Bull terecht is gekomen. Tenminste, Honda vindt dat wel fijn: "It's been good starting our relationship with Red Bull at the same time as Pierre – he still has his same PU engineer from Toro Rosso." Nu hoopt iedereen alleen nog dat hij ook qua prestaties bijtrekt.