Volgende BMW 2 Serie Coupé krijgt voorwielaandrijving

Het komt dan niet als een verrassing, het doet nog wel pijn: de volgende BMW 2 Serie Coupé krijgt voorwielaandrijving. Dit heeft BMW zojuist bevestigd naast de teaser van het nieuwe model.

Het is een pijnlijke dag in de autohistorie: BMW doet nog verder afstand van de achterwielaandrijving waar het merk zo lang om bekend staat. Vroeger kon je blindelings stukje Beiers vakwerk kopen en hem met rokende achterwielen de bocht in rammen, tegenwoordig moet je goed op het prijskaartje kijken welke wielen worden aangedreven. Het was al bekend dat de 1 Serie de overstap naar aandrijving op de voorwielen gaat maken, en de 2 Serie Gran Tourer heeft het al (maar dat noemen we ook geen echte BMW). Vanaf het aankomende model moeten alle 2 Series het doen met achterwielen zonder aandrijving (tenzij er voor Xdrive gekozen wordt natuurlijk).

Dit lieten de Duitsers als onderdeel van de teasercampagne voor de nieuwe 2 Serie Coupé weten. Tot nu toe werd er nog volgehouden dat deze tak van de 2 Serie niet zo overstappen op voorwielaandrijving, maar blijkbaar zijn de kostenbesparende kabouters ook doorgedrongen tot deze afdeling. De auto moet later dit jaar tijdens de LA Autoshow getoond worden en niet veel later in de showroom staan.

Nu we weten dat de 2 Serie een belangrijk deel van zijn BMW-DNA van zich afschudt is het nog maar de vraag of hij dit gaat compenseren. We denken hierbij aan een mogelijk enorme grille. Oh, en we raden natuurlijk ook direct aan om een huidige Zweier te kopen, want die achterwielaangedreven kleine karretjes kunnen wel eens begeerlijk worden, mits ze voorzien zijn van een redelijk motorblok natuurlijk.