Politie snapt Roemeen met kofferbak vol nieuwe elektronica

Babyfoons, wake-up lights, allemaal Kärcher-reinigers nieuw in de doos. De kofferbak van de Roemeen puilde ermee uit. Het droge commentaar van de politie: "Op basis van indicatoren vermoeden wij dat dit van diefstal afkomstig is." Zou het?

Bij een verkeerscontrole van de politie, belastingdienst en douane op de A1 bij Muiden is vannacht een auto met hierin twee Roemenen staande gehouden. In de kofferbak troffen de dienders voor duizenden euro's aan gloednieuwe consumentenelektronica aan. Nu kan het zo zijn dat Mihai en Alexandru 50 kinderen op aparte kamers hebben, en daarom twee ramenreinigers nodig hebben, maar het lijkt ons waarschijnlijker dat het snoodaards zijn die gebruik maken van de open grenzen en hun EU-lidmaatschap (serieus EU, wat was in hemelsnaam de motivatie om roversnesten Roemenië en Bulgarije zomaar binnen te trekken??) om hier de lokale middenstand kaal te plukken. 

Als ze gepakt worden staat er toch nauwelijks een sanctie op, dus geef ze eens ongelijk. Babbeltrucs bij arme omaatjes, winkeldiefstal, zakkenrollerij, anything goes. Tegenover tien harde werkers die zich voor een hongerloontje in de kassen en de laaggeschoolde industrie een slag in de rondte werken staat één stuk uitschot voor wie West-Europa niets meer is dan een persoonlijke pin-automaat. Bronfoto hieronder, wie tijd overheeft mag even een lijstje maken van alle producten die in de kofferbak liggen, en de verkoopwaarde ervan. Wij zijn even een bedankbriefje naar de EU sturen voor het ongevraagd opnemen van Roemenië.