Audi A4-racer daagt politie uit, verliest hard

Straatracen is alles behalve slim, zeker als je zelf niet slim bent. Daar kwam een Duitse Audi A4-coureur op de pijnlijke manier achter toen hij de politie uitdaagde voor een race.

Er zijn van die heren (m/v) die overal willen bewijzen dat hun auto sneller is dan de jouwe. Dat gebeurt doorgaans bij de stopstreep bij een stoplicht. Zo had een 22-jarige Audi-coureur wel zin in een potje dragracen bij een stoplicht in het Duitse Osterholz-Scharmbeck. Bij het rode licht trof hij naast zich een auto met twee gewillige tegenstanders. Het licht ging op groen en de race begon. Beide auto's trokken hard op, maar toen de snelheden de spuigaten uitliepen gingen er bij de tegenstander zwaailichten aan. Het bleek een undercover-dienstwagen van de Duitse dienders.

De 22-jarige jongen werd staande gehouden omdat hij in een 70 km-zone het gas opentrok tot z'n Audi A4 een snelheid van meer dan 150 km/u aantikte. Gevolg: een boete voor de 83 km/u die hij te hard reed en een strafrechtelijke procedure omdat de hij mee wilde doen aan een illegale straatrace. Of de politie de race aan het winnen of verliezen was, laten ze helaas niet weten. We gaan dus voor het gemak uit van onsportief gedrag van de agenten.