Deze Mercedes-AMG G63 is immuun* voor kogels

Leeg je 9 millimeter erop, ga los met een hakbijl, koevoetflipper of een baksteen, deze G63 maakt het allemaal niks uit. De van zichzelf al robuuste auto is namelijk voorzien van een extra stevig pantservelletje.

Kort nadat Mercedes-Benz een geheel nieuwe (maar toch vertrouwde) G-Klasse onthulde, volgde de G63. Een heerlijke over-the-top versie met 585 pk en 850 Nm. Niet omdat iemand het nodig heeft, maar omdat de Kardashians, rappers en basketballers van deze wereld er nou eenmaal graag in rondrijden gezien worden. 

Een andere trouwe schare kopers, zijn de Russische oligarchen. Zij kunnen wel wat stevigheid en overzicht gebruiken, als ze zich door de langzaam bewegende Lada's ploegen, op de overvolle ringwegen van Moskou. Speciaal voor hen boetseerde het Canadese Inkas een laag bepantsering op de G63, zodat ze met nóg meer zelfvertrouwen 'come at me, comrade!' vanuit hun cocon kunnen sneren naar hun vijanden. Voordeel is dat het ding overgemotoriseerd is, en de extra kilo's dus met gemak aankan. We gokken wel dat Inkas er wat stevigere veren onder gezet heeft.

*Disclaimer: immuniteit geldt slechts gedurende enkele seconden. Mocht u onder vuur worden genomen en geen zin hebben in gaatjes in uw hoofd, dan adviseren we u de 4.0 V8 biturbo de sporen te geven.