Tesla brengt referral program terug, met minder gratis auto's

Kort na het killen van het geldverslindende originele referral program, komt Tesla terug met hetzelfde idee in een nieuw jasje. Er wordt maandelijks een Model Y weggegeven, en elk kwartaal een Roadster.

Op 1 februari 2019 sloopte Tesla het referral program, omdat al die gratis dingen qua kosten vrij gierend uit de klauw liepen. Echter, het basisidee van voordelen voor klanten die andere klanten aandragen is iets waar Elon Musk verder mee wil. Daarom komt het programma terug, zij het met een paar tweaks. 

Wie nu een nieuwe klant aandraagt krijgt 1.000 mijl (1.500 km in Europa) aan supercharge-krediet. Daarnaast gaat iedereen in het referral-programma in een grote tombola, waarbij maandelijks een Model Y Founders Series, en elk kwartaal een door Elon Musk gesigneerde Roadster wordt verdeeld. Hoe meer referrals, hoe meer kans je maakt uit de grote stapel getrokken te worden, maar na het winnen van een prijs wordt de teller teruggezet tot 0, en kan de winnaar niet nog een keer dezelfde prijs winnen: 

Onder de oude voorwaarden kregen mensen die een nieuwe klant aandragen maar liefst een half jaar gratis supercharging, en bovendien 2 procent korting op een nieuwe Roadster. Hierdoor zijn er mensen met een groot sociaal bereik die in aanmerking komen voor twee volledig gratis Roadsters, omdat ze 100 referrals hebben uitgedeeld. Dat werd een beetje te gortig, dus de riem is nu wat aangetrokken.

Onder het nieuwe programma vervallen credits na 12 maanden, en gratis supercharging na drie jaar. Bovendien wordt hard opgetreden tegen mensen die in codes handelen. Zelf de voorwaarden doorlezen kan hierrrrr.