FIA werkt aan oplossing onzichtbare startlichten

Tijdens de Grand Prix van Australië kwam er aan het licht dat de nieuwe en verhoogde achtervleugels van de Formule 1-bolides het zicht op de startlichten ontnamen van de achterste rijen. Daar gaat de FIA nu een oplossing voor verzinnen.

De eerste race van het Formule 1-seizoen begon voor twee coureurs minder goed dan voor de rest. Robert Kubica en Pierre Gasly klaagden namelijk dat ze de startlichten niet boven het stuur de nieuwe achtervleugels van hun voorliggers konden zien. Dat maakt het maken van een goede start extra lastig. Iets wat voor meneer Kubica niet veel verschil maakte, maar Gasly verloor er een paar plaatsen door. 

Al met al genoeg reden om dit nieuwe probleem op te lossen voor de aankomende GP in Bahrein. Zeker aangezien het een blijvend probleem lijkt omdat ook de hoogte van de lampen aan regels gebonden is. En waar je zou denken dat het een oplossing is om even de lichten wat hoger te hangen, denkt de FIA eerder aan het ophangen van een extra rij voor de achterblijvers. 

Het grappige aan dit hele verhaal is dat dit niet de eerste keer is dat het probleem in beeld komt. In het seizoen van 2009 werd er ook al een extra rij verlichting opgehangen omdat coureurs toen ook niet konden zien wanneer ze konden beginnen. Deze extra rij is later weer verwijderd doordat de vleugels lager gemonteerd mochten worden en coureurs dus weer de reguliere lampen konden zien. Begin vorig jaar zijn ze weer teruggehangen, want toen maakte men zich zorgen dat de Halo het zicht zou blokkeren. Deze extra rij hangt er dit seizoen nog steeds, maar is dus ook nu onzichtbaar.