'Enorme kracht Honda te zien bij inhalen Ferrari'

Tijdens de Grand Prix van Australië wist Max Verstappen Sebastian Vettel zijn derde plaats te ontnemen. Een opvallende actie in meerdere opzichten, maar volgens Toto Wolff, teambaas van Mercedes, laat het vooral de kracht van de Honda-motor zien.

De eerste race van het seizoen was er één met een goed resultaat voor Red Bull. Max Verstappen kon in de derde bocht  van de 31ste ronde Sebastian Vettel in zijn Ferrari passeren. Daarmee pakte hij de derde positie en liet hij Vettel ver achter zich. De twee kwamen met een verschil van 57 seconden over de finishlijn. Eerder liet Vettel al weten dat de relatief slechte prestaties van Ferrari te wijten zijn aan een slechte afstelling van de SF90, en dat kan natuurlijk zo zijn, maar voor Toto Wolff laat het vooral zien dat Honda een erg krachtig blok in de RB15 heeft gemeubeld.

"We saw how they've eaten up Sebastian into Turn 3. Power was enormous, and seeing them come back strong makes me happy because it's a good group or people and they're really decent men. The combination with Red Bull will certainly become a threat. The level of performance is such that you must certainly have them in the calculation for the championship," aldus Wolff tegenover Motorsport.

Naast dat Wolff de combinatie van Red Bull, Honda en Max Verstappen dus als een gevaar voor zijn zilveren pijlen ziet, denkt hij daarnaast vooral dat het goed is dat Honda weer goed werk levert in de Formule 1. Zeker nadat de Japanners het zwaar hadden met de terugkomst in de koningsklasse bij McLaren.

"It's the first podium since their return and they deserve it. They went through some really tough times and seeing the Honda on the podium and seeing the happy guys is great." En met die uitspraak is Wolff niet de enige binnen Mercedes die blij is met de komst van Honda bij Red Bull. Huidig wereldkampioen Lewis Hamilton liet eerder al precies hetzelfde weten.