Trump over autonome auto's: 'ik vertrouw computers niet'

De Amerikaanse president Donald Trump heeft ook een mening over autonome auto's. Hoewel de technologie vrijwel vrij spel krijgt in de VS denkt de oranje man dat zelfrijdende auto's simpelweg een gevaar voor de mensheid zijn.

In de Verenigde Staten krijgt de autonome zo'n beetje alle bewegingsvrijheid die hij nodig heeft. Niet alleen om de technologie te ontwikkelen, maar ook letterlijk rond te rijden tussen de rest van het verkeer. En dat terwijl de technologie nog lang niet in staat is om echt zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Maar dat is niet de reden waarom Donald Trump tegen de technologie is. Nee, dat zou te ingewikkeld zijn. Hij houdt het simpeler.

De beste president van de wereld, echt waar, is door insiders van Axios een paar keer achter de schermen ondervraagd over autonomie in auto's en zegt daarover onder andere: "Can you imagine, you're sitting in the back seat and all of a sudden this car is zig-zagging around the corner and you can't stop the f---ing thing?" en "Yeah that's cool but I would never get in a self-driving car. ... I don't trust some computer to drive me around." Daarom is hij ook van mening dat autonome auto's "will never work."

Hoewel zijn standpunt haaks staat op het beleid dat in zijn land gevoerd wordt, laat hij het er voor nu bij. Tegenover een andere bron van Axios laat hij weten dat hij denkt dat het niet heel moeilijk is voor een president om het hele beleid een halt toe te roepen en wat broodnodige regels in te voeren. Het is dus nog even wachten op angstaanjagende berichten van Fox and Friends over een autonome taxi die op eigen houtje een voetganger aanrijdt voordat Trump stappen gaat zetten.