Tesla maakt bestaande Superchargers sneller met update

Elon Musk kondigde eind vorig jaar de Tesla Supercharger V3 aan. Een laadpaal die met snelheden van 200 - 250 kW kan laden. Maar voordat die wereldwijd uitgerold wordt, komt het bedrijf eerst met een update die de huidige Superchargers sneller maakt.

Het opladen van een elektrische auto is misschien wel zijn grootste nadeel. Het duurt zelfs bij de snelste laders nog meer dan een uur voordat een batterijbak volledig is opgeladen. Dat zijn kostbare minuten die ook anders besteed kunnen worden. Elke fabrikant van elektrische auto's weet dat en is daarom hard aan het werk om die laadtijden omlaag te schroeven. Tesla doet dat onder andere met hun eigen netwerk van snelladers genaamd Superchargers. Deze laden sneller dan een gemiddelde laadpaal en gaan vanaf nu nog sneller stroom pompen.

Doorgaans kon een Tesla-eigenaar ongeveer 100 tot 120 kW verwachten bij een Supercharger. Daarmee zat een gemiddelde Tesla binnen veertig minuten vol genoeg om de reis te vervolgen. Met de komst van de Model 3 lijkt dat langzaam, want de kleinste telg van de familie kan het snelst laden. Hij kan snelheden van 200-250 kW aan. Daarvoor wordt natuurlijk de Supercharger V3 in het leven geroepen, maar die komen 'ergens in 2019'. Om het wachten hierop een beetje te verzachten rolt Tesla nu een update uit voor de bestaande Superchargers waardoor deze aanzienlijk sneller accu's kunnen volpompen.

Gebruiker u/pirvaterbok op Reddit haalde een snelheid van 147 kW bij een simpele Supercharger V2. Dit hield hij vol tot de accu voor ongeveer 50% opgeladen was, daarna begon de snelheid wat af te nemen. Iets wat normaal is. En daarmee is bewezen dat de Supercharger V2 de beloofde geüpgrade snelheid van 145 kW na de update ook echt haalt

In hoeverre deze update van belang is voor de Model S/X-eigenaren is nog niet helemaal duidelijk. Tesla paste de maximale laadsnelheid van de auto's op de website kortstondig aan naar 200+ kW, maar veranderde dit snel weer terug naar de reguliere snelheid van 120 kW.