Faraday Future nog steeds niet dood, sluit nieuwe alliantie

Faraday Future is de Bullet Tooth Tony van de auto-industrie: hoe veel kogels je er ook op afvuurt, Faraday blijft opstaan. Inmiddels hebben de Chinezen een nieuwe partner gevonden voor de productie van hun vlaggeschip.

Voor een merk dat nog nooit een productieauto heeft gemaakt, heeft Faraday Future het nog vrij ver geschopt. De teller op Autobahn staat inmiddels op 17 topics, waarbij het elke keer een kop-munt-spelletje is of er goed of slecht nieuws komt. Vandaag is het nieuws goed, want de Chinezen hebben een nieuwe joint-venture gesmeed om hun V9-vlaggeschip (voorheen FF91) op de markt te brengen. Hoewel, de partner is The9 Limited, een internetbedrijf dat zich specialiseert in mobiele games. Wellicht niet het industriële powerhouse waarop sommigen hadden gehoopt, maar Faraday - dat we voor onze vergelijking met een Guy Ritchie-filmfiguur al eens met de politieke beweging DENK vergeleken - moet het ermee doen. 

The9 zal volgens Forbes """"" tot $600 miljoen"""" in de V9 investeren, om ervoor te zorgen dat de auto in 2020 in China gebouwd gaat worden. Het zal ons benieuwen, maar het zal wel op een Spykertje uitdraaien.