Everything is awesome: McLaren Senna van LEGO

LEGO is lekker bezig met het namaken van auto's. Na een echt werkende Bugatti Chiron, komen de Deense steentjesbouwers ook met een replica van de McLaren Senna.

Het eerste wat kinderen met LEGO-steentjes maken is waarschijnlijk een of andere creatie die erg veel weg heeft van een auto. Het speelgoed gaat dan ook perfect samen met de autowereld en dit samenspel heeft al meerdere geweldige creaties afgeleverd. Niet alleen op speelgoedformaat, maar ook op een grotere schaal. Zo zagen we eerder een Bugatti Chiron die één-op-één nagemaakt was en ook op eigen kracht kon rijden, en kwam er daarna nog een statische Chevrolet als promotie voor de laatste LEGO-film. McLaren zag die marketingwaarde ook in en liet de 42 LEGO-bouwers zo'n 4.935 uur knutselen om een levensgrote Senna te bouwen.

Het resultaat is een Senna die bestaat uit 467.854 LEGO-steentjes en ongeveer 1.700 kilogram weegt. Daarmee is hij dus zo'n 500 kilogram zwaarder dan een echte Senna, kost het ruim 4.600 uur langer om hem te bouwen en ligt de topsnelheid zo'n 340 km/u lager. Helemaal nutteloos is de LEGO-Senna niet, want hij heeft wat interactieve elementen. Zo kunnen mensen de deuren openen, plaatsnemen achter het stuur, de motor 'starten' en met de pedalen en het stuur rommelen.

De Senna zal bij verschillende promotionele evenementen zijn opwachting maken. Welke dat zijn heeft McLaren nog niet laten weten.