Novitec maakt Ferrari Portofino nog sneller

Het is altijd gevaarlijk als een tuner een supercar aanpakt. Novitec doet het gelukkig goed en geeft de toch al mooie Ferrari Portofino nog strakkere looks en meer paardenkrachten.

Als een Duitse tuner aan een prachtproduct als een Ferrari gaat rommelen, dan gaan doorgaans alle alarmbellen af. Er is alleen een uitzondering op die regel en dat is Novitec. De heren (m/v) van dat tuningsbedrijf weten prima waarmee ze bezig zijn en verbeteren supercars alleen waar nodig. Over smaak kunnen we het nog hebben, maar wij zijn van mening dat deze Ferrari Portofino toch best goed gelukt is. 

Zoals het aftermarket klussers betaamt is er ook bij deze 'tuning' het nodige koolstofvezel gebruikt. De gehele geplaatste bodykit is van het superlichte materiaal gemaakt. Daarmee vermindert niet alleen het gewicht iets, ook de aerodynamica verbetert. Samen met de verlaging van 32 mm heeft dit alles een positief effect op het rijgedrag. De speciaal ontworpen 21 of 22 inch velgen staan vooral leuk. 

Naast optische tuning biedt Novitec drie verschillende stadia van motortuning aan. Het krachtigste niveau geeft 84 pk extra (voor In totaal 684 pk) waardoor de opgepompte Ferrari van 0 naar 100 km/u in 3,2 seconden doet. De topsnelheid ligt op 325 km/u. De Duitsers zouden geen Duitsers zijn als ze niet ook aan iets praktisch hebben gedacht. Zo kan de Portofino zijn voorkant 40 mm verhogen om wat makkelijker over drempels en door parkeergarages te kunnen rijden. Zodra de auto 80 km/u rijdt, verlaagt hij zichzelf weer naar het normale niveau.

Over het interieur laten de tuners niets los, want dit is volledig naar wens aan te passen. De enige beperkende factor is hierbij de diepte van de zakken.