Mercedes A35 AMG is er nu ook met kont

In de markt voor een gepeperde A-Klasse, maar geen fan van hatchbacks? Dan is dit uw geluksdag, want Mercedes-AMG heeft zich met de A-Klasse Limousine bemoeid. Dit is de A35-met-kont, en 306 peekaas.

De A35 was tot voor kort vooral een stuk snelweg in het oosten van het land (of een stuk snelweg in de Elzas, als u Fransoos bent). Of een oude Austin uit de jaren '50. En toen gooide Mercedes-AMG een flinke scheut water in de formule van de A45, het beruchte scheurijzer met de opgevoerde viercilinder, en de A35 was geboren. Eveneens met een tweeliter onder de kap, maar met de scherpste randjes er afgevijld. Ook in Affalterbach moet de kassa rinkelen, en elke goede barman weet dat aangelengde drank het meeste opbrengt.

Omdat ook de meer sedan-minnende markten bediend moeten worden, heeft Mercedes een A-Klasse Limousine in het assortiment. Deze carrosserievorm - met voorheen de A250 (rijtest) als topmodel - wordt nu aan de bovenkant uitgebreid met een A35, die onderhuids identiek is aan dehatchback: 306 pk, 400 Nm, 4MATIC, een DCT 7G-dubbelklutsbak, the works. 0-100 gaat in 4,8s en bij 250 km/u grijpt de begrenzer in.

Kortom: een klein bommetje dat potentiële kopers van een Audi S3 Limousine (die inmiddels weer terug is gebracht van 310 naar 300 pk) een extra model om te overwegen geeft. Prijzen en uitvoeringen worden bekend gemaakt zodra de marktintroductie nadert.