Derde DRS-zone voor Grand Prix van Bahrein

Vorig jaar introduceerde de Formule 1 op veel circuits een extra DRS-zone om het inhalen te bevorderen. Bahrein hoorde daar niet bij, maar krijgt hem dit jaar alsnog.

Er zijn aan het begin van dit jaar een hoop nieuwe regels ingevoerd die het inhalen binnen de Formule 1 aanzienlijk moeten verbeteren. Iets dat ook lijkt te werken als we kijken naar de Grand Prix van Australië die voorheen een polonaise van F1-bolides was, maar waar dit jaar ingehaald werd. Toch is het nog blijkbaar nog niet voldoende, want het Bahrain International Circuit krijgt er een derde DRS-zone bij.

Tot vorig jaar kon de achtervleugel alleen op de rechte stukken tussen de eerste en laatste, en de tiende en elfde bocht platgelegd worden. Het eerste rechte stuk van het circuit komt daar nu bij, wat inhoudt dat er tussen de derde en vierde bocht nu ook harder gereden kan worden. Het activatiepunt ligt net voor de eerste bocht.

Naast de extra DRS-zone, is het effect van de DRS dit jaar ook nog eens groter op de auto's. De flap in de vleugel die omlaag klapt is namelijk aanzienlijk groter waardoor de luchtweerstand bij het neerklappen aanzienlijk afneemt. Daardoor neemt de snelheid van de bolide toe en kan er een inhaalpoging gedaan worden.