Beitske Visser bemachtigt plekje in W Series

Vandaag is bekend geworden wie er dit seizoen meerijden in de speciale vrouwenraceklasse, de W Series. Van de vier Nederlandse dames die meededen aan de kwalificaties haalde Beitske Visser de laatste achttien.

Speciaal om de vrouwen in de racewereld wat tegemoet te komen en ze een opstapje naar hogere raceklassen te geven werd de W Series opgericht. In de klasse is maar ruimte voor achttien dames, maar er bleken meer vrouwen tussen de mannen te racen die wel een gooi wilde wagen naar een startbewijs. Daarom werden er meerdere kwalificatiesessies gehouden, waarvan de laatste de afgelopen vier dagen plaatsvond in Almería. De organisatie heeft zojuist de winnaars hiervan bekend gemaakt.

Alice Powell, Verenigd Koninkrijk
Beitske Visser, Nederland
Caitlin Wood, Australië
Emma Kimilainen, Finland
Esmee Hawkey, Verenigd Koninkrijk
Fabienne Wohlwend, Liechtenstein
Gosia Rdest, Polen
Jamie Chadwick, Verenigd Koninkrijk
Jessica Hawkins, Verenigd Koninkrijk
Marta Garcia, Spanje
Megan Gilkes, Canada
Miki Koyama, Japan
Naomi Schiff, België
Sabre Cook, Amerika
Sarah Moore, Verenigd Koninkrijk
Shea Holbrook, Amerika
Tasmin Pepper, Zuid-Afrika
Vicky Piria, Italië

Reserves:
Francesca Linossi, Italië
Stephane Kox, Nederland
Sarah Bovy, België
Vivien Keszthelyi, Hongarije

Dit lijstje toont aan dat Shirley van der Lof en Milou Mets, de twee andere Nederlandse deelneemsters, in het zicht van de finish sneuvelden. Gelukkig was daar Catherine Bond Muir, grote bazin van W Series, om de rijdsters een hart onder de riem te steken: "Na vier intensieve testdagen in Almería en vier rigoureuze tests in Melk in januari hebben we enorm veel data verzameld. Onze juryleden, aangevoerd door Dave Ryan, hebben de data bestudeerd om te bepalen wie de 18 rijders zijn die mogen deelnemen aan het eerste jaar van een vrouwenkampioenschap. Alle rijders hebben goed gewerkt, hard gestudeerd en goed gereden, ook zij die het niet gehaald hebben. Ik wil de 18 coureurs feliciteren. Ook wil ik onze vier reserverijders noemen. Zij hebben de laatste 18 net niet gehaald maar maakten wel indruk op onze jury. Ze zullen uiteraard teleurgesteld zijn maar ze blijven wel deel uitmaken van de W Series-familie."

Rest alleen nog de vraag waarom er maar 17 winnaressen op de officiële foto staan.

https://www.facebook.com/wseriesracing/posts/2251147088280107?__xts__[0]=68.ARBzsEshd2kQfQOv9nQnvj4pWcfUjjIrSgezsAfDDlEZ23s1vw9kpfaa23vWvuRxijSnIT619CmvR7pp31cOujBzdSAiU1tEai6qBG-o1Wke5vsbSB1f-FnxQUa_rW3nJw14INFpiHqRigtGhaUOYvq-iHaeisDe0eR86JGi0cJQGllwG-AmUScaJO6oN22syzjUIxr1OCwqTiicITw8KRM0KD0zPYg_0m2shGOGsxDhg3bfO7z5lPvcxUoBfr6SAClT4LwtCQJndWAY3KqhN5g5nDMJwZWbsY5OAAeSqjgEW42xEFyNgwqvQl5pWIeDWBqhGJ3icMLjC83POrkaHNECQKG-&__tn__=-R