Dit zijn de 10 bestverkochte elektrische auto's van Europa

De pluriformiteit in elektrische auto's stijgt de laatste jaren sterk. Hadden we vijf jaar geleden eigenlijk alleen de Model S en de Nissan Leaf, inmiddels is er (veel) meer te kiezen. De volgende 10 modellen vallen het best in de smaak bij de consument.

Marktonderzoeker JATO Dynamics komt regelmatig met analyses over het moderne wagenpark, want dat is nou eenmaal hun werk. Behalve naar carrosserievormen wordt ook naar aandrijflijnen gekeken. In het meest recente lijstje van elektrische registraties zien we welke modellen de Europese consument het meeste kocht in februari 2019, en het zal u niet verbazen dat de Tesla Model 3 vanuit het niets de koppositie pakt. 

Aangezien elektrisch rijden voor steeds meer mensen interessanter wordt, stijgen de cijfers. Afgezien van de elektro-Smart, wat een nicheproduct voor in de grote stad is. Dat overigens vanaf volgend jaar concurrentie krijgt van een volledig elektrische en upscale Fiat 500, maar dat terzijde. Naast de Model 3 doet de (enigszins betaalbare) Renault Zoe het goed, de Nissan Leaf rondt de top 3 af. Over de stormachtige opkomst van de Model 3:

During its first full month on the market, the Tesla Model 3 became Europe’s top-selling electric car, outselling other big and more well-known players. In fact, the Model 3 dethroned the hot-selling new Nissan Leaf, which was launched last year. In addition, it was able to land at number 1 in the EV rankings despite its price, which is higher than that of the Nissan Leaf or Renault Zoe.

En laten we wel wezen: er is nog geen Model 3 voor minder dan een halve euroton verkrijgbaar in Europa, en het design is in onze ogen niet bepaald flitsend. Desalniettemin gaan de dingen als warme broodjes, vooral dankzij het imago en de superieure batterij-technologie van Tesla. Kudos.