Amerikanen starten rijschool om handbakken te redden

In Amerika kan bijna niemand met een versnellingspook en een derde pedaal overweg. Daarom sterft de handbak een langzame en stille dood. Om dit tegen te gaan starten enkele puristen nu een rijschool om kids te leren roeren.

Automatische versnellingsbakken zijn bezig aan een opmars. Ze worden steeds vaker standaard geleverd en bij accu-auto's zijn ze helemaal niet meer nodig. Het zelf roeren in een bak vol tandwielen lijkt daarmee verleden tijd te worden. Gevolg daarvan is dat de auto's met handbakken niet meer verkocht/gemaakt worden, want niemand kan daar meer in rijden. En juist daar wil het Amerikaanse Skip Barber Racing School een stokje voor steken. In het land waar 99,9% niet weet hoe een stick shift eruit ziet, begint het aan een offensief om de handbak van de ondergang te redden.

De oude puristische rotten van Hagerty gaan samenwerken met Skip Barber Racing School om in het land van de V8 40 evenementen op te tuigen waarbij kinderen vanaf vijftien jaar oud kunnen leren hoe ze om moeten gaan met drie pedalen en een stok in het midden van de auto. "Hardly anyone teaches driving a manual transmission anymore, but we think it’s a fantastic skill for all drivers to have We also think they need experience in the kind of crash avoidance techniques that Skip Barber Racing School excels at teaching. This partnership is all about safety, education and fun," vertelt McKeel Hagerty, Hagerty CEO.

Met de cursussen willen de heren (m/v) laten zien hoe leuk het kan zijn om in 'cool cars' te kunnen rijden. Daarvoor vragen ze wel een kleine investering van $995. Alternatief kun je ook lid worden van de Hagerty Driving Club voor $45, dan mag je gratis meedoen aan vier van de 40 evenementen. We moeten toegeven, voor dat geld zouden we zelf ook nog even een rondje gaan rijden in een oude muscle car.