F1: '31 maart geen duidelijkheid Grand Prix van Nederland'

De spanning was langzaam aan het stijgen, want Zandvoorts deadline loopt komende zondag af. Helaas maakt de FOM vandaag bekend dat die deadline leuk is, maar dat er pas in juni echt duidelijkheid zal komen.

Iedereen kan weer van het puntje van de stoel afkomen en normaal gaan zitten. Aankomende zondag krijgen we nog niet te horen of er een Grand Prix van Nederland op Zandvoort gaan komt. Dat is de dag dat het exclusiviteitsbeding van het duinencircuit afloopt, maar ondertussen is duidelijk dat het geen harde deadline voor een 'ja' of 'nee' is. En hoewel dat voor Zandvoort dus een iets minder belangrijke dag is, krijgen wij pas in juni te weten of er een deal is gesloten. De bekendmaking van een Formule 1-race in Nederland loopt via de FOM (Formula One Management) en die bevestigen de eerdergenoemde juni-datum.

Nu kan het zo zijn dat de FOM en Circuitpark Zandvoort ervoor kiezen om de samenwerking tussen beide, mits deze er komt, eerder bevestigen. Iets soortgelijks gebeurde immers ook met de nieuwe Formule 1-race in Vietnam. Goede nieuws is wel dat Zandvoort keihard bezig is om de race ook daadwerkelijk naar Nederland te krijgen. "We bezoeken regelmatig Londen. We bellen en mailen over en weer. Als we zouden denken dat het niets wordt, zouden we er niet zó veel tijd in stoppen. We zijn volle bak bezig," aldus Imre Van Leeuwen, de Nederlandse afgevaardigde voor de Nederlandse Grand Prix.